Međunarodni proljetni tamburaški susret HDTP-a 2017.

Četvrtak, 27 travnja 2017 02:15

Međunarodni proljetni tamburaški susret HDTP-a održan je od 23. do 26. travnja 2017. u Belom Manastiru i Mohaču. 

U suradnji s Gradom Belim Manastirom, Gradom Mohačem, Turističkom zajednicom Baranje, Centrom za kulturu grada Belog Manastira i Umjetničkom školom Beli Manastir, Hrvatsko društvo tamburaških pedagoga (HDTP) organizirao je Međunarodni proljetni tamburaški susret. U sklopu susreta Beli Manastir je drugu godinu zaredom bio domaćin 150 učenika tambura i njihovih nastavnika koji su se trodnevnim boravkom stručno usavršavali i uvježbavali umjetnički program koji su predstavili na završnom koncertu Proljetna baranjska rapsodija 25. travnja 2017. na Trgu Slobode u Belom Manastiru i 26. travnja 2017. u 16 sati u Mohaču.

Orkestrom je ravnao maestro Alan Bjelinski iz Zagreba. Koncertni je program sadržavao visoko vrijedne i atraktivne umjetničke kompozicije pisane za tamburaški orkestar te neke od najpoznatijih vokalno-instrumentalnih skladbi koje su izveli eminentni vokalni solisti – Domagoj Dorotić (HNK u Osijeku), Anja Papa (Umjetnička akademija u Osijeku) i Valentina Gyerek (Umjetnička škola Beli Manastir). Osim vokalnih u programu su sudjelovali i drugi solisti: na violini Kiril Naumov – (HNK u Osijeku) i na bisernici Marko Martinović – predstavnik Hrvatske na dječjoj Euroviziji, učenik GŠ Novska.

Osnovna je pokretačka ideja susreta pružiti mladim umjetnicima priliku i mogućnost suradnje s vrhunskim dirigentom i pedagogom te im stvoriti mogućnost dodatnoga umjetničkog usavršavanja i vlastitoga razvoja što u konačnici osigurava i najveću atraktivnost cijeloga događaja. U sklopu Međunarodnoga proljetnog tamburaškog susreta uz brojna predavanja i radionice održano je i predstavljanje četvrtoga notnog izdanja u nakladništvu HDTP-a autora Saše Botičkog – Ljestvice za E-bisernicu.

Pogledajte foto galeriju s probe:

Pogledajte foto galeriju sa susreta:

 

Ocijenite ovaj članak:
(0 ocjena(e))
Članak otvoren: 1758 puta

Umjetnička škola Beli Manastir

Kralja Tomislava 2, Beli Manastir
  031 705 027 (tajništvo)
  031 705 034 (ravnatelj)
  031 705 028 (računovodstvo)
  031 705 027
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Područni odjel Darda

Sv. Ivana Krstitelja 100
31 326 Darda

Područni odjel Kneževi Vinogradi

Glavna 44
31 309 Kneževi Vinogradi