Obavijest - virtualna nastava!

Nedjelja, 15 ožujka 2020 19:49

Poštovani roditelji, učenici i zaposlenici Umjetničke škole Beli Manastir, šaljem vam upute vezane za rad UŠBM u ovoj izvanrednoj situaciji nastaloj zbog epidemije koronavirusa.

OPĆENITO:

Radno vrijeme škole od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, je od 7:00 do 17:00 sati.
Nastavnici moraju svakodnevno dolaziti u školu u sklopu svog redovnog rasporeda kojega će po potrebi prilagoditi novom radnom vremenu škole.
Nastavnici ne smiju pozivati djecu u školu.
Nastavnici su dužni poslati upit roditeljima kako bi saznali tko od njih nema mogućnost ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće. Samo tim učenicima će biti omogućen boravak u školi za vrijeme njihovog sata, a u sklopu novog radnog vremena škole (do 17:00 sati). Evidenciju tih učenika treba poslati razrednicima koji će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. do 14:00 sati o tome izvijestiti ravnatelja.
Svi dani od ponedjeljka se računaju kao nastavni dani i upisuju se u e-Dnevnik. Evidencija radnog vremena se ispunjava prema redovnom rasporedu sati, kao i do sada.
Tijekom sljedeća dva tjedna nema ocjenjivanja.

NASTAVNIK INSTRUMENTA:

Nastavnici instrumenta dogovaraju direktno s učenicima i njihovim roditeljima način održavanja individualne nastave pomoću aplikacije kao što su WhatsApp, Viber, Facebook, e-mail, Skype…
Način komunikacije:
Učenik snima svoju izvedbu i šalje ju nastavniku.
Nastavnik preslušava, komentira te šalje povratnu informaciju učeniku.
Moguće je i uspostavljanje live video poziva.
Nastavnik će ocijeniti koliko je puta potrebno ponoviti razmjenu snimki.

NASTAVNIK SOLFEGGIA I GRUPNE NASTAVE:

Formira virtualni razred u aplikaciji MS Yammer koja se mora koristiti svakodnevno.
Objavljeni sadržaja (obrađivanje novog gradiva, ponavljanje, objavljivanje zadataka, YouTube poveznica edukativnog sadržaja…) mora biti prilagođen i razumljiv svakom učeniku.

NASTAVNIK KOMORNE GLAZBE I SKUPNOG MUZICIRANJA:

Sami izabiru način komuniciranja s ansamblom ili orkestrom – MS Yammer, grupa u WhatsApp-u, Viber-u…
Svi smo svjesni da se u ovom obliku ne može održati kvalitetna nastava, ali je svakako potrebno nastavnikovo redovito održavanje komunikacije s učenicima, tj. upućivanje na preslušavanje pojedinih dionica, upućivanje na stručnu literaturu i sl.

VIRTUALNA ZBORNICA I RAZREDI:

Prema naputku MZO-a do ponedjeljka, 16. ožujka 2020. uspostavit ćemo virtualnu zbornicu i virtualne razrede koristeći se globalnim servisom MS Yammer ili nekim drugim servisom. Svi nastavnici i učenici škole moraju se prijaviti u sustav. Razrednik, odnosno nastavnik dužan je potvrditi zahtjev učenika za pristup i voditi brigu o njihovoj informiranosti. Sve je potrebno završiti i testirati.

RAZREDNICI: do ponedjeljka u 14,00 sati
OSTALI NASTAVNICI: do utorka u 14,00 sati

Od srijede počinje novi oblik nastave. Sve će poveznice biti objavljene u utorak na našem mrežnom mjestu i Facebook stranici.
Svaki dan mora se biti aktivan u virtualnom razredu. Ako učenik cijeli dan nije bio aktivan u virtualnom razredu, upisuje mu se izostanak.
Za neprimjereni način komunikacije unutar virtualnog okruženja snosit će se posljedice.
Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne treba inzistirati na izvršenju u realnom vremenu. Nužno je da učenici, koliko je god to moguće, dobiju povratnu informaciju o svome radu i napretku.

Više od pola milijuna učenika i nastavnika nalazi se u ovom sustavu koji se zbog toga često urušava te vas molim za strpljenje.
Molim nastavnike za redovito provjeravanje svoje elektroničke pošte i Virtualne zbornice Umjetničke škole Beli Manastir, a učenike i roditelje molim da redovno čitaju novosti na našem mrežnom mjestu.

Srdačan pozdrav!
Miloš Grubić, 
ravnatelj Umjetničke škole Beli Manastir

Ocijenite ovaj članak:
(1 ocjena)
Članak otvoren: 1038 puta

Umjetnička škola Beli Manastir

Kralja Tomislava 2, Beli Manastir
  031 705 027 (tajništvo)
  031 705 034 (ravnatelj)
  031 705 028 (računovodstvo)
  031 705 027
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Područni odjel Darda

Sv. Ivana Krstitelja 100
31 326 Darda

Područni odjel Kneževi Vinogradi

Glavna 44
31 309 Kneževi Vinogradi